Световното сопрано Анна Нетребко идва за първи път в България. Събитието е

...
Световното сопрано Анна Нетребко идва за първи път в България. Събитието е
Коментари Харесай

Анна Нетребко ще пее за първи път в България на 20 март 2025 г.

Световното сопрано Анна Нетребко идва за първи път в България. Събитието е на 20 март 2025 година в „ Арена София ”. Оперната церемония ще е под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония, оповестяват уредниците. 

 

„ Сопрано със звездна мощ в най-хубавия смисъл на думата, харизматична експресивност, която пронизва всеки детайл от осъществяването ѝ “, написа за нея Антъни Томасини в New York Times.

 

Анна Нетребко започва своята кариера през 1994 година, с цел да доближи най-престижните оперни подиуми. Тя е  звездата на миланската „ Ла канара “, виенската „ Щатсопера “, „ Метрополитън “ в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, берлинската „ Щаатсоперa “, участник е в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи и така нататък

 

В репертоара й са включени опери на Моцарт,  Верди, Белини,  Доницети, Масне,  Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа.

 

Най-очакваните й участия това лято са в осем спектакъла на „ Ла канара “ с Турандот/Пучини, които стартират от 25 юни и три спектакъла през август в „ Арена ди Верона “ с Тоска/Пучини.

 

Нетребко има три номинации за премията „ Грами “, немската премия „ Бамби “, „ Певица на годината ” на класическите музикални награди Brit, музикалната премия „ Полар “ за 2020 година, която постоянно е наричана „ Нобелова награда в региона на музиката “, а оценката на журито е, че „ да бъдеш виртуозен вокалист не е задоволително. Операта, като форма на изкуството, притегля аудитория и никой в актуалната ера не прави това по-добре от оперната дива Анна Нетребко. С нейния превъзходен глас и харизма, тя е повече от певица “.

 

През 2007 година от вестник Times Нетребко е оповестена за една от 100-те най-влиятелни персони в света. Тя е световен дипломат на марката Chopard.

 

Заедно с Анна Нетребко, на сцената ще забележим и нейния съпруг Юсиф Ейвазов – трагичен тенор с процъфтяваща интернационална кариера. Неповторимото звучене на гласа му, описвано като „ железен, стенторичен и очебийно италиански “ (L.A. Times), и изключителното му театрално наличие му разрешават да съчетава дейната си оперна кариера с чести концертни изяви, разясняват уредниците.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР